Daglicht

Waarom dagelijks daglicht zo belangrijk is

Daglicht is dus van vitaal belang voor onze gezondheid. Tegenwoordig zitten we 90% van onze tijd binnen waardoor essentieel wordt ook voldoende daglicht in huis te brengen. Als je gaat verbouwen heb je een mooie kans om meer natuurlijk licht binnen te laten. Naast dat je woning gezonder wordt voelt je huis door een overvloed aan licht groter en aangenamer aan.

Meer daglicht

Voor een juiste verhouding zou het glasoppervlak in een kamer minimaal 25% van het totaal beloopbare vloeroppervlak moeten zijn. Daarbij zorgt een aantal kleinere ramen voor een betere lichtspreiding en laten dakramen 2x zoveel daglicht binnen als ramen in de gevel.

Ons lichaam kan alleen synchroniseren met het 24-uurs-bioritme van ‘slaap, werk, leven’ door de juiste blootstelling aan licht en duisternis. Zorg daarom ’s nachts voor een effectieve verduistering en overdag voor goede zonwering om oververhitting tegen te gaan.

  • Mensen hebben daglicht nodig voor hun bioritme, voldoende daglicht overdag zorgt voor een goede nachtrust
  • Voldoende daglicht zorgt voor een beter humeur, minder kans op obesitas, meer productiviteit , goede nachtrust en een betere immuniteit tegen ziekten en infecties
  • Betere daglichtomstandigheden vergroten leerprestaties en concentratievermogen tot wel 15%
  • Mensen geven de voorkeur aan daglicht in plaats van kunstmatig licht voor comfort en welzijn
  • Daglicht weerspiegelt miljoenen kleuren en zorgt voor een positieve, aangename sfeer in huis
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na

Inspiratie nodig?

Wij helpen u graag op weg met tips, handleidingen en advies, die u allemaal op deze site kunt vinden. 

Zolderverbouwings­project

onze diensten

Waarvoor kunt u ons inschakelen?

Wij brengen u graag een bezoek voor een advies en een geheel vrijblijvende offerte. Zo komt uw nieuwe droomwens weer een stap dichterbij.