Luchtkwaliteit

Waarom is de luchtkwaliteit in huis belangrijk?

Binnenlucht is gemiddeld 2,5 tot 5 keer slechter dan buitenlucht, doordat verontreinigde stoffen zich ophopen in huis. Mensen ademen gemiddeld 22.000 keer per dag in en uit – ook lucht van slechte kwaliteit. Door te koken, te douchen en schoon te maken, voegt een gezin gemiddeld dagelijks 10 liter vocht toe aan de binnenlucht. Deze vochtige lucht is moeilijker te verwarmen en kan zorgen voor schimmelvorming.

Zorg voor meer frisse lucht

Ongeveer 10 tot 50% van alle gebouwen op dit moment heeft last van een te hoge luchtvochtigheid. Mensen die wonen in vochtige huizen hebben 40% meer kans op het ontwikkelen van astma en andere luchtwegaandoeningen. Frisse buitenlucht zorgt dat de temperatuur in huis daalt wat zorgt dat je niet oververhit raakt. Frisse lucht zorgt ervoor dat je ’s ochtends alerter wakker wordt en overdag productiever bent.

Ventileer je huis elke dag

Een gezin van 4 personen produceert per dag gemiddeld 10 liter water. Zorg daarom vooral in vochtige ruimten zoals de badkamer en keuken voor continue achtergrondventilatie en zet de ramen openen als je kookt en doucht.

Inspiratie nodig?

Wij helpen u graag op weg met tips, handleidingen en advies, die u allemaal op deze site kunt vinden. 

Zolderverbouwings­project

onze diensten

Waarvoor kunt u ons inschakelen?

Wij brengen u graag een bezoek voor een advies en een geheel vrijblijvende offerte. Zo komt uw nieuwe droomwens weer een stap dichterbij.