Platdak koepels en lichtstraten​

Een optimaal binnenklimaat onder het platte dak

Wij plaatsen ook producten die daglicht en frisse lucht brengen onder ieder plat dak. Elegant, budget- en onderhoudsvriendelijk. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen en beschikbaar in zowel vaste als ventilerende toepassingen die met een wandschakelaar bediend kunnen worden.

Gaat u verbouwen of vervangen?

Wij helpen u graag op weg met tips, handleidingen en advies, die u allemaal op deze site kunt vinden. 

Nieuw in ons assortiment,
platdakramen van het merk Roto!

Met de producten van Roto voegen we een tweede topmerk dakramen toe aan ons assortiment. Daarmee kunnen we nog beter en onafhankelijker advies geven om te komen tot de beste keuze voor u. Roto platdakramen hebben uitstekende isolatiewaarden, goede beveiliging en alternatieve sluitmethodes. Twijfelt u over de juiste keuze? Neem dan gerust contact met ons op.

De voordelen in een oogopslag

Esthetisch en doordacht

Het platte dak wordt steeds belangrijker in de architectuur. Platdakramen maken een genuanceerde lichtinval mogelijk en brengen meer licht onder je dak. Roto OnTop overtuigt door functioneel design, hoogwaardige afwerking en een perfecte dakaansluiting.

Roto OnTop platdakramen zijn ook uitstekend geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zoals keukens en badkamers. Dankzij het gebruik van profielen van PVC zijn de ramen – zoals u van Roto mag verwachten – bijzonder eenvoudig te reinigen en onderhoudsarm.

Frisse lucht en meer daglicht.

Met Roto OnTop platdakramen kan het binnenklimaat merkbaar worden verbeterd. Ze zorgen voor natuurlijk daglicht en frisse lucht voor meer comfort in huis. Bovendien kunnen de elektrische ramen worden geïntegreerd in alle gangbare smart home-concepten.

Platte daken danken hun populariteit aan esthetiek en functionaliteit. Roto OnTop combineert deze twee centrale aspecten op een unieke manier.

Platdakraam vaste beglazing

OnTop FF FI

Huizen met platte daken hebben een ander soort belichting nodig dan gebouwen met schuine daken. OnTop platdakramen bieden hiervoor de ideale oplossing. 

Montage vanaf

€ 1300,--

Vervanging vanaf

€ 750,--

Platdakraam Elektrisch

OnTop Tronic FF EF

Huizen met platte daken hebben een ander soort belichting nodig dan gebouwen met schuine daken. OnTop platdakramen bieden hiervoor de ideale oplossing. De Tronic is met elektrisch te openen.

Montage vanaf

€ 1300,--

Vervanging vanaf

€ 750,--

Platdakraam voor rookafvoer

OnTop FF RA

Huizen met platte daken hebben een ander soort belichting nodig dan gebouwen met schuine daken. OnTop platdakramen bieden hiervoor de ideale oplossing. Ze zijn verkrijgbaar als platdakramen met vaste beglazing of met een elektrisch te openen vleugel tevens als raam voor rookafvoer.

  • Uitstekende energie-efficiëntie door extra isolatie aan binnenkant
  • Met vooraf gemonteerde aandrijving voor de rookafvoer om aan de geometrische openingsvereisten te voldoen
  • Voorbereid voor aansluiting op een RWA-besturingscentrale

Opstand

Voor de perfecte dakverbinding en eenvoudige installatie.
Kant-en-klare opstanden in installatiehoogtes van 15, 30 en 45 cm.

Spie-frame

Zet het platdakraam 2 graden omhoog. Perfect geprefabriceerd voor installatie onder het raamelement: gewoon erop zetten en vastschroeven.

Raambekleding binnen

Het Roto plisségordijn is ook verkrijgbaar in sterk en minder sterk verduisterende honingraat plisséstoffen.

Niet 100 procent verduisterend in fysieke zin.

Standaard Uni – lichtdoorlatend

1-F01 wit
1-F03 beige
1-F05 lichtgrijs

Uni – verduisterend

4-F71 wit
4-F72 beige
4-F73 grijs

VELUX platdakproducten

Onderstaande prijzen zijn de montage prijzen voor het plaatsen van een lichtkoepel in een houten dakconstrtuctie excl. het aanhelen op de bestaande dakbedekking, deze zijn afhankelijk van het type dakbedekking.

Lichtkoepel gebogen glas

De Nieuwe generatie VELUX lichtkoepel gebogen glas maakt deel uit van onze lichtkoepels en is een revolutie in koepelontwerpen. Het regenwater loopt door de unieke, gebogen glazen schaal eenvoudig van de schaal af – ook op dakhellingen van 0°. Het smalle kozijn met draaiend gedeelte zorgt voor maximaal daglicht en een mooi ontwerp in huis – ook als er raamdecoratie is gemonteerd.

Montage vanaf

€ 1300,--

Vervanging vanaf

€ 750,--

Lichtkoepel vlak glas

De Nieuwe generatie VELUX lichtkoepel vlakglas zorgt voor daglicht in jouw huis. Het elegante ontwerp van het glas tot de rand met vlakke en rechte lijnen gaat vrijwel naadloos over in het dak. Het unieke design met een slank kozijn en onzichtbaar draaiend gedeelte zorgt voor maximaal daglicht en een mooi ontwerp in huis – ook als er raamdecoratie is gemonteerd.

Montage vanaf

€ 1300,--

Vervanging vanaf

€ 750,--​

Lichtkoepel kunststof

Een hoogwaardige versie van de welbekende lichtkoepel. Een prachtige oplossing voor zowel utiliteits- als particuliere gebouwen. De schaal is verkrijgbaar in acrylaat en polycarbonaat, beiden in de kleurvarianten transparant en opaal. Geschikt voor montage op een helling van 0-15°.

Montage vanaf

€ 1300,--

Vervanging vanaf

€ 750,--​

Gekoppelde VELUX dakramen (lichtstraat)

Een VELUX lichtstraat met dakramen creëert een oase aan licht in uw aanbouw of kamer met plat dak. Deze oplossing maakt het mogelijk om alle voordelen van een origineel VELUX dakraam ook toe te passen op een aan- of uitbouw. Voor optimaal comfort is een VELUX INTEGRA® dakraam met afstandsbediening ideaal, zodat ventilatie met een druk op de knop mogelijk is. VELUX dakramen kunnen in speciale situaties ook worden gebruikt als daglichtoplossing voor platte daken. Met een complete lichtstraat kan met reguliere dakramen op een hellende opstand een perfecte oplossing worden gecreëerd. Bijkomend voordeel van de lichtstraten is dat alle originele VELUX raamdecoratie en zonwering gewoon kan worden toegepast in de tuimelvensters.

Een lichtstraat met dakramen bestaat uit meerdere dakramen die in een rij naast elkaar zijn gekoppeld. Een opstand zal zelf moeten worden gebouwd, omdat de maten en constructie per situatie verschillen. Ook kunt u zelf bepalen welk type dakraam u wenst.

VELUX modulaire lichtstraat

Een elegant en strak ontwerp met zeer slanke profielen en weggewerkte motoren.

Montage vanaf

€ 3000,--

Lichtstraat lessenaarsdak

Eenvoudig zelf te configureren met de door u gewenste VELUX dakramen.

De lessenaarsopstelling zorgt voor een oase van licht in uw aanbouw.

Montage vanaf

€ 3000,--

Lichtstraat zadeldak

Eenvoudig zelf te configureren met de door u gewenste VELUX dakramen.

De zadeldakopstelling zorgt voor een oase van licht in uw aanbouw.

Montage vanaf

€ 3000,--

onze diensten

Waarvoor kunt u ons nog meer inschakelen?

Van het vervangen van een dakraam tot complete zolderverbouwingen inclusief badkamer, toilet en keuken